Khamis, Februari 11, 2016
   
Text Size

Carian

Amanat: Ustaz Hadi ulangi sedia 'live' bila-bila masa

KUALA LUMPUR: Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang hari ini sekali lagi menyatakan kesediaannya tampil secara langsung bila-bila masa sama ada di RTM mahupun TV3 bagi menjelaskan berhubung 'Amanat Haji Hadi'.

Dalam kenyataan terbaru di Facebook hari ini, Presiden PAS itu turut berkata, hasratnya itu sebelum ini sudah disiar secara terbuka oleh media dan tidak perlu lagi baginya untuk mengemukakan surat rasmi kepada kedua-dua pihak televisyen tersebut.

"Saya tak ada apa apa. Kerajaanlah yang anjur, saya akan pergi bila bila masa dan dimana jua.

"Surat apa lagi, permintaan satu jam bersiaran media telah siarkan secara terbuka jadi tak perlu buat rasmi. Bukan saya yang cetuskan, dia orang yang minta," katanya.

Minggu lalu, Ahli Parlimen Marang itu menyatakan kesediaannya memperjelaskan 'amanat' yang dipolemikkan Umno BN itu secara langsung di televisyen perdana.


Beliau meminta masa satu jam untuk sesi penjelasan secara langsung itu dan bersedia menjawab soalan dikemukakan sepanjang sesi penjelasan itu nanti.

Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Seri Rais Yatim dalam kenyataan balasnya berkata, pihaknya tiada masalah memberi ruang berkenaan.

Bagaimanapun beliau meletakkan syarat ia perlu dibuat secara rakaman dan bergantung kepada pertimbangan RTM sama ada sesuai disiarkan atau tidak.

Sehingga kini, hanya RTM melalui Rais Yatim sahaja yang mengeluarkan kenyataan balas terhadap permintaan Presiden PAS itu, manakala TV3 yang juga lancang menyerang Ustaz Hadi dalam isu tersebut, masih membisu.

Pembuka Kata

Kenyataan Media

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Video Terkini

Sebarkan

Facebook MySpace Twitter Digg Delicious Google Bookmarks RSS Feed 

E-mail PAS

Sedang Online

Kami ada 24 tetamu online